Naujienos Lažybų gidas Sportas Lažybų bendrovės
arrow_back_ios Atgal

Olimpinių žaidynių 2024 m. atranka: Lietuvos rinktinės varžovai, tvarkaraštis bei favoritai

Olimpinių žaidynių atranka

Vasarą Paryžiuje vyks 2024 m. Olimpinės žaidynės. Visų krepšinio aistruolių Lietuvoje žvilgsniai jau dabar krypsta į Paryžių. Tiesa, Lietuva, kaip ir dar 23 šalys – taikosi į vos 4 laisvus kelialapius į olimpines žaidynes. Olimpinių žaidynių atranka prasideda – liepos 2-ąją.

Olimpinės atrankos formatas

24 rinktinės, patekusios į olimpinių žaidynių atranką, liepos 2-ąją suskirstytos į keturias grupes po šešias rinktines, kiekvienoje atrankoje – į olimpines žaidynes bilietą iškovos tik jos nugalėtojai. Atrankos vyks Ispanijoje, Graikijoje, Latvijoje bei Puerto Rike.

Kiekvienoje atrankoje rinktinės padalintos į A bei B grupes, kuriose tarpusavyje sužais po vienas rungtynes ir grupės nugalėtojai stos į kovą dėl bilieto į olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinės varžovai

Lietuva pateko į grupę, kuri rungtyniaus San Chuane, Puerto Rike. Kartu su Lietuva čia žais: Meksikos, Dramblio Kaulo Kranto, Italijos, Puerto Riko bei Bahreino rinktinės.

  • A grupė: Lietuva, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas.
  • B grupė: Italija, Puerto Rikas, Bahreinas.

A grupėje lietuviai atranką pradės liepos 2-ąją dvikova su Meksikos rinktine, Liepos 3-iąją laukia akistata su Dramblio Kaulo Krantu. Jeigu lietuviams pavyks grupėje iškovoti pirmąją vietą, jų lauks lemiama akistata su B grupės nugalėtojais.

2023 m. Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė įveikė JAV krepšininkus, taip nepasirinkę potencialiai silpnesnio varžovo kitame etape – Italijos krepšininkų, ketvirtfinalyje gavo serbus, kurie ir uždarė lietuvių kelią toliau.

Žvelgiant į potencialų ekipų pajėgumą būtent Lietuvos ir Italijos rinktinės turėti susitikti atrankos į olimpines žaidynes finale.

Olimpinių žaidynių atrankos favoritai

A grupėje – ryškiausiu favoritu žengti toliau laikoma Lietuvos rinktinė. Meksikos bei Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai savo sudėtyje neturi tiek kokybės kiek Lietuva. Kazys Maksvytis teigė, jog dar neišgirdo atsisakymo vykti į olimpinių žaidynių atranką iš jokio žaidėjo, su kuriuo kalbėjosi. Vadinasi, jeigu Lietuvai pavyks surinkti pagrindinius žaidėjus – jų varžovų grupėje laukia dideli iššūkiai.

B grupėje – aiškiai išreikštas autsaideris – Bahreino rinktinė, tačiau Italijos bei Puerto Riko dvikova žada nemažą intrigą. Savų sirgalių palaikomi Puerto Riko krepšininkai į atranką turėtų atsivežti Eurolygoje siautėjantį „Baskonia“ ekipos lyderį Markusą Howardą.

Žvelgiant į sudėtį, ekipoje yra: John Holland, Isaiah Pinerio, Ismaelis Romero taip pat NBA patirties turintis Tremontas Watersas.

Italijos sudėtyje daugiau kokybės, tačiau jų demonstruojama forma sunkiai įtikina, tad Puerto Rikas tikrai negali būti nurašomas anksčiau laiko.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės be atrankos į olimpines žaidynes laukia ir kovos dėl patekimo į „2025 m. Eurobasket“.

Straipsnio autorius: Valdas
Atnaujinta: 2024-03-12

Geriausios lažybų bendrovės